Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

RIY oblique cameras

PRODUK

Pilih kaméra anu cocog sareng propésional pikeun drone anjeun

  • D2 / D3 —— Kaméra serong drone multi-rotor paling klasik
  • FAQ
  • Unduhan data
  • Studi Kasus
  • Spesifikasina

D2 / D3 —— Kaméra serong drone multi-rotor paling klasik

Kaméra serong munggaran di dunya dina jarak 1000g


RIY-D2 / D3 utami dilarapkeun ka adegan anu nganggo syarat anu presisi tinggi sapertos 1: 500 rupa bumi / ukuran cadastral. D2 khususna dirancang pikeun UAV multi-rotor, anu ngumpulkeun data résolusi tinggi dina luhurna handap pikeun nyumponan sarat akurasi proyék.

Ngagunakeun lénsa anu dikembangkeun sacara mandiri ku Rainpoo, gambar aslina anu dikumpulkeun jelas kualitasna, warna na warna, handap dina distorsi gambar, tinggi dina seukeutna sareng lemah dina dispersi. Modél anu dihasilkeun ngagaduhan ujung sareng juru anu jelas, anu langkung kondusif pikeun pemetaan DLG.

D3 mangrupikeun vérsi D2 kalayan panjang fokus anu langkung panjang, anu langkung cocog pikeun pendataan di daérah anu gaduh réliér topografi tinggi atanapi tingkat luhur.




FAQ

  • Naon format inpormasi atah? Kumaha cara kuring ngolahna?

    format poto atah nyaéta .jpg.

    Biasana saatos hiber, mimitina urang kedah ngaunduhna tina kaméra, anu peryogi parangkat lunak anu kami rancang "Sky-Scanner". Kalayan parangkat lunak ieu, urang tiasa ngaunduh data ku hiji konci, sareng sacara otomatis ngahasilkeun file Blok ContextCapture ogé.

    Hubungi kami pikeun terang langkung seueur perkawis poto atah>
  • Prosedur instalasi dina platform anu béda naha UAV jangjang maneuh atanapi pesawat alit?

    RIY-DG4 PROS tiasa dipasang dina drone multi-rotor sareng jangjang tetep pikeun akuisisi data fotografi serong. Sareng kusabab unit kontrol, unit transmisi data sareng subsistem sanésna modular, janten gampang dipasang sareng diganti. Urang damel kalayan seueur perusahaan drone di sakumna dunya, duanana jangjang tetep sareng multi-rotor sareng VTOL sareng helikopter, tétéla sadayana ogé diadaptasi pisan.

    Hubungi kami pikeun terang langkung seueur perkawis poto atah>
  • Naha sinkronisasi lima lénsa penting pisan?

    Urang sadayana terang yén nalika hiber drone, sinyal pemicu bakal dipasihkeun ka lima lensa kaméra anu unik. Dina tiori, lima lensa kedah kakeunaan sacara sinkron, teras data POS bakal direkam sakaligus.

    Tapi saatos verifikasi anu leres, urang janten kacindekan: langkung rumit inpormasi tékstur adegan, langkung ageung jumlah data anu tiasa direngsekeun lensa, dikompres, sareng disimpen, sareng langkung seueur waktos pikeun ngarékam rékaman.

    Upami interval antara sinyal pemicu langkung pondok tibatan waktos anu diperyogikeun pikeun lénsa pikeun ngarékam rékaman, kaméra moal tiasa ngalakukeun paparan, anu bakal ngahasilkeun "poto leungit".

    BTWéta sinkronisasi ogé penting pisan pikeun sinyal PPK.

    Hubungi kami pikeun terang langkung seueur perkawis poto atah>
  • Naon efisiensi kerja DG4Pros? Kumaha kuring nyetél parameter anu aya hubunganana?

    DJI M600Pro + DG4PROS

    GSD (cm)

    1

    1.5

    2

    3

    4

    5

    Ketinggian hiber (m)

    88

    132

    177

    265

    354

    443

    Kecepatan hiber (m / s)

    8

    8

    8

    8

    8

    8

    Daérah penerbangan tunggal (km2)

    0,26

    0,38

    0,53

    0,8

    0,96

    1.26

    Nomer flightphoto tunggal

    5700

    3780

    3120

    2080

    1320

    1140

    Jumlah dinten penerbangan

    12

    12

    12

    12

    12

    12

    Total wilayah padamelan Hiji dinten (km2)

    3.12

    4,56

    6.36

    9.6

    11.52

    15.12

    Table Tabel méja diitung ku tingkat tumpang tindih bujur 80% sareng tingkat tumpang tindih transversal 70% (kami nyarankeun)

    Drone jangjang maneuh + DG4PROS 

    GSD (cm)

    2

    2.5

    3

    4

    5

    Ketinggian hiber (m)

    177

    221

    265

    354

    443

    Kecepatan hiber (m / s)

    20

    20

    20

    20

    20

    Hiber tunggal

    daérah padamelan (km2)

    2

    2.7

    3.5

    5

    6.5

    Hiber tunggal

    nomer poto

    10320

    9880

    8000

    6480

    5130

    Jumlah hiber

    hiji dinten

    6

    6

    6

    6

    6

    Total padamelan

    Hiji dinten (km2)

    12

    16.2

    21

    30

    39

    Table Tabel méja diitung ku tingkat tumpang tindih bujur 80% sareng tingkat tumpang tindih transversal 70% (kami nyarankeun)

    Hubungi kami pikeun terang langkung seueur perkawis poto atah>

Kasus kasuksésan fotografi serong

——Gunakeun modél 3D pikeun ngalakukeun survey cadastral pikeun daérah luhur

1. Ihtisar

Saatos sababaraha taun pamekaran, ayeuna di Cina, fotografi serong parantos seueur dianggo dina proyék-proyék survei cadastral désa. Nanging, kusabab pangwatesan kaayaan téknis peralatan, fotografi serong masih lemah pikeun pangukuran cadastral adegan gulung ageung, utamina kusabab panjang fokus sareng format gambar lensa kaméra serong henteu dugi ka standar. Saatos mangtaun-taun pangalaman proyék, kami mendakan yén akurasi peta kedah aya dina 5 cm, maka GSD kedah aya dina 2 cm, sareng modél 3D kedah saé pisan, pasisian gedongna kedah lempeng sareng jelas.


Sacara umum, panjang fokus kaméra anu dianggo pikeun proyék ukur cadastral désa nyaéta 25mm dina miring sareng 35mm serong. Pikeun ngahontal akurasi 1: 500, GSD kedah aya dina 2 cm. Sareng pikeun mastikeun yén, jangkungna hiber drones umumna antara 70m-100m. Numutkeun ka luhurna hiber ieu, teu aya jalan pikeun ngalengkepan pendataan tina gedong 100m-luhur-luhur. Sanaos anjeun ngalaksanakeun hiber ogé, éta moal ngajamin tindih hateup, ngahasilkeun kualitas modél anu goréng. . Sareng kusabab jangkungna gelutna handap teuing, bahaya pisan pikeun UAV.

Dina raraga ngarengsekeun masalah ieu, dina Méi 2019, kami ngalaksanakeun tés verifikasi akurasi Oblique Photography pikeun gedong-gedong luhur kota. Tujuan tina tés ieu nyaéta pikeun mastikeun naha akurasi pemetaan akhir modél 3D anu diwangun ku kaméra serong RIY-DG4pros tiasa nyumponan sarat 5 cm RMSE.

2. prosés tés

Parabotna

Dina tés ieu, kami milih DJI M600PRO, dilengkepan kaméra lima lensa Rainpoo RIY-DG4pros serong.

Area survey sareng perencanaan titik kontrol

Salaku réspon tina masalah di luhur, sareng pikeun ningkatkeun kasusah, kami khusus milih dua sél kalayan jangkungna gedong rata-rata 100 méter pikeun tés.

Titik kontrol tos ditangtoskeun numutkeun peta GOOGLE, sareng lingkungan sakitar kedahna kabuka sareng teu kahalangan sabisa-bisa. Jarak antara poin aya dina kisaran 150-200M.

Titik pangendalian 80 * 80 kuadrat, dibagi janten beureum sareng konéng numutkeun diagonal, sahingga pikeun mastikeun yén pusat titik tiasa jelas diidentipikasi nalika réfléksi kuat teuing atanapi panerangan henteu cekap, pikeun ningkatkeun akurasi.

Perencanaan Rute UAV

Dina urutan pikeun mastikeun kasalametan operasi, kami nyayogikeun luhurna anu aman 60 méter, sareng UAV ngalayang 160 méter. Dina urutan pikeun mastikeun tindih hateup, urang ogé ningkatkeun tingkat tumpang tindihna. Laju tumpang tindih bujur nyaéta 85% sareng tingkat tumpang tindih transversal nyaéta 80%, sareng UAV ngalayang dina 9,8m / s laju.

Laporan Triangulasi Udara (AT)

Anggo parangkat lunak "Sky-Scanner" (Dikembangkeun ku Rainpoo) pikeun ngaunduh sareng nga-proses heula poto aslina, teras impor kana parangkat lunak modél ContextCapture 3D ku hiji konci.

  • 15h.

    Dina waktos: 15h.

     

  • 23h.

    Modél 3D

    waktos: 23h.

Laporan distorsi lensa

Tina diagram grid distorsi, tiasa ditingali yén distorsi lensa RIY-DG4pros leutik pisan, sareng kuriling ampir sapisan sareng pasagi standar;

Kasalahan panolakan RMS

Hatur nuhun kana téknologi optik Rainpoo, urang tiasa ngendalikeun nilai RMS dina 0,55, anu mangrupikeun parameter anu penting pikeun akurasi modél 3D.

Singkronisasi tina lima lénsa

Éta tiasa ditingali jarak antara titik utama lensa nangtung tengah sareng titik utama lensa serong nyaéta: 1.63cm, 4.02cm, 4.68cm, 7.99cm, dikurangan bédana posisi anu sabenerna, nilai kasalahan nyaéta: - 4.37cm, -1.98cm, -1.32cm, 1.99cm, bédana maksimum posisi nyaéta 4.37cm, sinkronisasi kaméra tiasa dikontrol dina 5ms;

Kasalahan pinpoint

RMS tina poin kontrol anu diprediksi sareng aktual berkisar ti 0,12 dugi ka 0,47 piksel.

3. Modél 3D

Tampilan Modél
Acara detail

Urang tiasa ningali éta kusabab RIY-DG4pros nganggo lensa panjang fokus panjang, imah di handapeun modél 3d jelas pisan ditingali. Selang waktos paparan minimum kaméra tiasa ngahontal 0.6s, janten sanaos tingkat tumpang tindih bujur ningkat janten 85%, teu aya kabocoran poto. Garis handap gedong luhur-na jelas pisan sareng dasarna lempeng, anu ogé mastikeun yén urang tiasa nampi tapak anu langkung akurat dina modél éta engké.

4. Pariksa Akurasi

  • Kami nganggo total stasiun pikeun ngumpulkeun data posisi tina cek-poin teras ngimpor file DAT kana CAD. Teras langsung ngabandingkeun data posisi titik dina modél pikeun ningali bédana na.
  • Kami nganggo total stasiun pikeun ngumpulkeun data posisi tina cek-poin teras ngimpor file DAT kana CAD. Teras langsung ngabandingkeun data posisi titik dina modél pikeun ningali bédana na.

5. Kacindekan

Dina tés ieu, kasusahna nyaéta turunna luhur sareng handap adegan, kapadetan tinggi bumi sareng lantai kompléks. Faktor ieu bakal ngakibatkeun kanaékan kasusah hiber, résiko anu langkung luhur, sareng modél 3D anu langkung parah, anu bakal ngakibatkeun turunna akurasi dina survey cadastral.

Kusabab panjang fokus RIY-DG4pros langkung panjang tibatan kaméra serong biasa, éta mastikeun yén UAV urang tiasa ngapung dina ketinggian anu cukup aman, sareng resolusi gambar obyék taneuh aya dina 2 cm. Dina waktos anu sasarengan, lensa full-frame tiasa ngabantosan kami pikeun néwak langkung seueur sudut bumi nalika ngalayang di daérah gedong kapadetan tinggi, sahingga ningkatkeun kualitas modél 3D. Dina kaayaan yén sadaya alat hardware dijamin, urang ogé ningkatkeun tumpang tindihna hiber sareng kapadetan distribusi titik kontrol pikeun mastikeun akurasi modél 3D.

fotografi serong pikeun daérah tingkat luhur survey cadastral, sakali kusabab keterbatasan alat sareng kurangna pangalaman, ngan ukur tiasa diukur ngalangkungan metode tradisional. Tapi pangaruh gedong luhur dina sinyal RTK ogé nyababkeun kasusah sareng goréng akurasi pangukuran. Upami urang tiasa nganggo UAV pikeun ngumpulkeun data, pangaruh sinyal satelit tiasa dileungitkeun sacara lengkep, sareng akurasi pengukuran sacara umum tiasa ningkat pisan. Janten kasuksésan tina tés ieu penting pisan pikeun kami.

Tés ieu ngabuktoskeun yén RIY-DG4pros mémang tiasa ngendalikeun RMS kana sakedik nilai, ngagaduhan akurasi modél 3D anu saé, sareng tiasa dianggo dina proyék pangukuran anu akurat pikeun gedong luhur.

Spesifikasina

D2 / D3 —— Kaméra serong drone multi-rotor paling klasik
    Ukuran kaméra 190 * 170 * 80mm
    Beurat kaméra 850g
    Nomer CMOS 5 pcs
    Ukuran sénsor 23.5 * 15.6mm
    Jumlah piksel (Total) ≥120mp
    Interval paparan minimum ≤1s
    Modeu paparan kaméra Exposure Issoricic / Isometric
    Modeu catu daya kaméra Catu daya terpadu
    Data preprocessing SKYSCANNER (GPS)
    Kapasitas mémori 320g
    Laju nyalin data ≥70m / s
    Suhu operasi -10 ℃ ~ 40 ℃