Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

WHY RAINPOO

Kumaha penyimpangan chromatic sareng distorsi mangaruhan ima.files

1. panyimpangan chromatic

1.1 Naon ari chromatic aberration

Penyimpangan chromatic disababkeun ku bédana panularan bahan. Cahaya alam diwangun ti daérah cahaya anu tiasa ditingali kalayan kisaran panjang gelombang 390 dugi 770 nm, sareng sésana mangrupikeun spéktrum anu teu tiasa ditingali ku panon manusa. Kusabab bahanna gaduh indéks réfraktif anu béda pikeun panjang gelombang cahaya warna anu béda, unggal lampu warna ngagaduhan posisi pencitraan sareng perbesaran anu béda, anu ngahasilkeun chromatism posisi.

1.2 Kumaha pangaruh aberasi chromatic kualitas gambar

(1) Kusabab panjang gelombang anu béda sareng indéks réfraktif anu béda-béda warna cahaya, obyék-titik henteu tiasa difokuskeun kana SATU gambar-titik anu sampurna, janten poto bakal kabur.

(2) Ogé, kusabab béda-béda ngagedekeun warna anu béda, bakal aya "garis pelangi" di pasisian gambar-gambar.

1.3 Kumaha mangaruhan panyimpangan chromatic modél 3D

Nalika titik-gambar gaduh "garis pelangi", éta bakal mangaruhan parangkat lunak modél 3D pikeun cocog sareng titik anu sami. Pikeun objék anu sami, anu cocog sareng tilu warna tiasa nyababkeun kasalahan kusabab "garis pelangi". Nalika kasalahan ieu akumulasi cukup ageung, éta bakal nyababkeun "stratifikasi".

1.4 Kumaha ngaleungitkeun penyimpangan chromatic

Pamakéan indéks réfraktif anu béda sareng dispersi anu béda tina kombinasi gelas tiasa ngaleungitkeun panyimpangan chromatic. Salaku conto, anggo indéks réfraktif rendah sareng gelas dispersi low salaku lénsa cembung, sareng indéks réfraktif tinggi sareng gelas dispersi tinggi salaku lénsa cekung.

Lénsa gabungan sapertos kitu gaduh panjang fokus anu langkung pondok dina panjang gelombang tengah sareng panjang fokus anu langkung panjang dina sinar gelombang panjang sareng pondok. Ku nyaluyukeun lekukan buleud tina lensa, panjang fokus cahaya biru sareng beureum tiasa persis sami, anu dasarna ngaleungitkeun panyimpangan chromatic.

Spéktrum sekunder

Tapi penyimpangan chromatic moal tiasa dileungitkeun lengkep. Saatos nganggo lénsa anu dikombinasikeun, panyimpangan chromatic sésana disebat "spéktrum sekunder". Beuki panjang panjang fokus lensa, beuki nyésakeun chromatic. Ku alatan éta, pikeun survey hawa anu meryogikeun pangukuran tepat-tinggi, spéktrum sekundér teu tiasa dipaliré.

Dina tiori, upami pita cahaya tiasa dibagi kana interval biru-héjo sareng héjo-beureum, sareng téhnik achromatic diterapkeun dina dua interval ieu, spéktrum sekundér tiasa dasarna dileungitkeun. Nanging, éta parantos kabuktosan ku itungan yén upami achromatic pikeun lampu héjo sareng lampu beureum, penyimpangan chromatic cahaya biru janten ageung; upami achromatic pikeun lampu biru sareng lampu héjo, penyimpangan chromatic tina lampu beureum janten ageung. Sigana mah ieu masalah anu sesah sareng teu gaduh jawaban, spéktrum sekundér anu nekad henteu tiasa dileungitkeun lengkep.

Apokromatik(APO)tech

Untungna, itungan teoritis parantos mendakan jalan pikeun APO, nyaéta pikeun milarian matérial lénsa optik khusus anu sumebarna cahaya biru kana lampu beureum pisan handap sareng lampu biru dugi ka lampu héjo jangkung pisan.

Fluorit mangrupikeun bahan khusus, dispersi na lemah pisan, sareng bagian tina dispersi relatif caket kana seueur gelas optik. Fluorit ngagaduhan indéks réfraktif anu kawilang rendah, rada leyur dina cai, sareng ngagaduhan prosés-kamampuan sareng stabilitas kimia, tapi kusabab sipatna achromatic anu saé, janten bahan optik anu adi.

Aya saeutik pisan fluorit massal murni anu tiasa dianggo pikeun bahan optik di alam, ditambah ku harga sareng kasulitanana dina ngolahna, lensa fluor janten sinonim sareng lensa high-end. Rupa-rupa Produsén lénsa parantos nyéépkeun usaha pikeun milari tukang pikeun fluorit. Kaca fluorine-makuta mangrupikeun salah sahiji, sareng gelas AD, gelas ED sareng gelas UD sapertos anu ngagantikeun.

Kaméra serong Rainpoo nganggo kaca ED dispersi anu lemah pisan salaku lensa kaméra pikeun nyimpang sareng distorsi janten alit pisan. Henteu ngan ukur ngirangan kamungkinan stratifikasi, tapi ogé pangaruh modél 3D parantos ningkat pisan, anu sacara signifikan ningkatkeun pangaruh sudut wangunan sareng fasad.

2 ist distorsi

2.1 Naon distorsi

Distorsi lensa saleresna mangrupikeun istilah umum pikeun distorsi sudut pandang, nyaéta distorsi disababkeun ku sudut pandang. Jenis distorsi ieu bakal pangaruh pisan kana akurasi photogrammetry. Barina ogé, tujuan photogrammetry nyaéta pikeun baranahan, sanés ngagedéan, janten diperyogikeun poto kedah ngagambarkeun inpormasi skala anu leres tina fitur taneuh saloba mungkin.

Tapi kusabab ieu mangrupikeun ciri alami lénsa (lensa cembung ngarobah cahaya sareng lensa cekung ngalihkeun lampu), hubungan anu dikedalkeun dina desain optik nyaéta: kaayaan tangent pikeun ngaleungitkeun distorsi sareng kaayaan sinus pikeun ngaleungitkeun koma diafragma teu tiasa wareg dina waktos anu sami, janten distorsi sareng penyimpangan chromatic optik Hal anu sami henteu tiasa dileungitkeun sacara lengkep, ngan ukur ningkat.

Dina gambar di luhur, aya hubungan proporsional antara jangkungna gambar sareng jangkungna obyék, sareng babandingan antara dua nyaéta perbesaran.

Dina sistem pencitraan anu ideal, jarak antara pesawat obyék sareng lensa tetep tetep, sareng perbesaran mangrupikeun nilai anu tangtu, janten ngan aya hubungan anu saimbang antara gambar sareng obyék, henteu aya distorsi pisan.

Nanging, dina sistem pencitraan anu saéstuna, kumargi abérasi bunderan sinar lulugu bénten-bénten sareng paningkatan sudut lapangan, perbesaran henteu deui konstan dina pesawat gambar sapasang objék konjugat, nyaéta perbesaran dina tengah gambar sareng perbesaran ujungna teu saluyu, gambar éta kaleungitan kamiripan sareng obyék. Cacat ieu anu ngarusak gambar disebut distorsi.

2.2 Kumaha distorsi mangaruhan akurasi

Mimiti, kasalahan AT (Triangulasi Udara) bakal mangaruhan kasalahan awan titik padet, sahingga kasalahan relatif modél 3D. Ku alatan éta, root mean square (RMS of Reprojection Error) mangrupikeun salah sahiji indikator penting anu sacara obyektif ngagambarkeun akurasi modél akhir. Ku mariksa nilai RMS, akurasi modél 3D tiasa saukur ditilik. Langkung alit nilai RMS, langkung luhur akurasi modélna.

2.3 Naon faktor anu mangaruhan distorsi lensa

panjang fokus
Sacara umum, panjang panjang fokus hiji lensa fokus-fokus, beuki leutik distorsi na; beuki pondok panjang fokus, beuki gedé distorsi na. Sanaos distorsi lensa panjang fokus ultra-panjang (lénsa tele) parantos alit pisan, dina kanyataanana, kanggo ngémutan jangkungna hiber sareng parameter sanésna, panjang fokus lensa kaméra survey-hawa moal tiasa anu panjang.Salaku conto, gambar ieu di handap nyaéta lénsa tele Sony 400mm. Anjeun tiasa ningali yén distorsi lensa leutik pisan, ampir dikontrol dina jero 0,5%. Tapi masalahna nyaéta upami anjeun nganggo lensa ieu pikeun ngumpulkeun poto dina résolusi 1cm, sareng jangkungna hiber parantos 820m. Hayu drone ngapung di luhurna ieu henteu réalistis pisan.

Ngolah lénsa

Ngolah lénsa mangrupikeun léngkah anu paling rumit sareng paling luhur dina prosés produksi lénsa, ngalibatkeun sahenteuna 8 prosés. Pra-prosés kalebet nitrat bahan-laras tilepan-pasir ngagantung-ngagiling, sareng prosés pas-prosés nyandak palapis inti-adhesion-tinta. Akurasi pamrosésan sareng lingkungan pamrosésan sacara langsung nangtoskeun akurasi akhir tina lensa optik.

Akurasi pengolahan anu handap ngagaduhan pangaruh fatal dina distorsi pencitraan, anu langsung ngarah kana distorsi lensa anu henteu rata, anu henteu tiasa di parameterisasi atanapi dilereskeun, anu sacara serius bakal mangaruhan akurasi modél 3D.

Pamasangan lénsa

Gambar 1 nunjukkeun lensa Dengdekkeun nalika prosés pamasangan lénsa;

Gambar 2 nunjukkeun yén lénsa henteu konsentrik nalika prosés pamasangan lénsa;

Gambar 3 nunjukkeun pamasangan anu leres.

Dina tilu kasus di luhur, metode pamasangan dina dua kasus anu munggaran sadayana dirakit "salah", anu bakal ngancurkeun struktur anu dilereskeun, ngahasilkeun sababaraha masalah sapertos kabur, layar henteu rata sareng dispersi. Maka, kontrol presisi anu ketat masih diperyogikeun nalika diolah sareng dirakit.

Prosés perakitan lensa

Proses perakitan lensa ngarujuk kana prosés modul lénsa sacara umum sareng sénsor Imaging. Parameter sapertos posisi titik utama unsur orientasi sareng distorsi tangensial dina parameter kalibrasi kaméra ngajelaskeun masalah anu disababkeun ku kasalahan rakitan.

Sacara umum, sakedik kasalahan kasalahan perakitan tiasa ditolerir (tangtosna, langkung luhur akurasi perakitan, langkung saé). Salami parameter kalibrasi akurat, distorsi gambar tiasa diitung langkung akurat, teras distorsi gambar tiasa dicabut. Geter ogé tiasa nyababkeun lénsa ngalih sakedik sareng nyababkeun parameter distorsi lensa janten robih. Ieu sababna kaméra survei hawa tradisional kedah dilereskeun sareng dikalibrasi deui salami sababaraha waktos.

2.3 Lénsa kaméra serong Rainpoo

Gandakan Gauβ struktur

 Fotografi serong ngagaduhan seueur sarat pikeun lensa, ukuranana leutik, ringan beuratna, distorsi gambar handap sareng penyimpangan chromatic, réproduksi warna luhur, sareng résolusi luhur. Nalika ngarancang struktur lénsa, lénsa Rainpoo nganggo struktur Gauβ ganda, sapertos anu dipidangkeun dina gambar:
Struktur dibagi kana hareupeun lénsa, diafragma, sareng tukang lénsa. Hareup sareng tukang tiasa nembongan janten "simétris" anu aya hubunganana sareng diafragma. Struktur sapertos kitu ngamungkinkeun sababaraha panyimpangan chromatic dihasilkeun di payun sareng tukang pikeun silih ngabatalkeun, janten ngagaduhan kaunggulan anu hébat dina kalibrasi sareng lénsa ukuran-kontrol dina tahap telat.

Eunteung Aspheric

Pikeun kaméra serong diintegrasikeun sareng lima lénsa, upami masing-masing lensa beuratna dua kali, kaméra bakal beuratna lima kali; upami tiap lensa dua kali panjang, maka kaméra serong sahenteuna bakal dua kali ukuranana. Ku alatan éta, nalika ngarancang, pikeun kéngingkeun tingkat kualitas gambar anu luhur bari mastikeun yén panyimpangan sareng polumeu sakedik mungkin, lénsa aspherik kedah dianggo.

Lensa aspherical tiasa memfokuskan deui lampu anu sumebar ngalangkungan permukaan bola deui ka fokus, henteu ngan ukur tiasa kéngingkeun résolusi anu langkung luhur, ngajantenkeun tingkat réproduksi warna anu luhur, tapi ogé tiasa ngalengkepan koreksi abérrasi ku sajumlah lénsa anu leutik, ngirangan jumlah lensa anu janten kaméra hampang sareng langkung alit.

Koréksi distorsi tech

Kasalahan dina prosés perakitan bakal nyababkeun distorsi tangensial lensa ningkat. Ngurangan kasalahan rakitan ieu nyaéta prosés koréksi distorsi. Gambar ieu nunjukkeun diagram skéma distorsi tangensial lénsa. Sacara umum, pamindahan distorsi simétris anu aya kaitannana sareng kénca handap — sudut pojok luhur, nunjukkeun yén lénsa gaduh sudut rotasi anu jejeg sareng arah, anu disababkeun ku kasalahan rakitan.

Ku alatan éta, pikeun mastikeun akurasi gambar sareng kualitas anu saé, Rainpoo parantos ngadamel sababaraha cek ketat ngeunaan desain, pamrosésan sareng perakitan:

Dina tahap awal desain, pikeun mastikeun coaxiality tina rakitan lensa, sajauh mungkin pikeun mastikeun yén sadaya pesawat pamasangan lensa diolah ku hiji clamping;

② Ngagunakeun alat ngarobah alloy impor dina lathes presisi tinggi pikeun mastikeun yén akurasi mesin ngahontal tingkat IT6, khususna pikeun mastikeun yén kasabaran coaxiality nyaéta 0,01mm;

③ Masing-masing lensa dilengkepan sakur tolokan baja tungsten presisi tinggi dina permukaan bunderan jero (tiap ukuran ngandung sahenteuna 3 standar toléransi anu béda), masing-masing bagian dipariksa sacara ketat, sareng kasabaran posisi sapertos paralelisme sareng perpendikularitas dideteksi ku instrumen ukur tilu koordinat;

④ Saatos unggal lénsa dihasilkeun, éta kedah dititénan, kalebet résolusi proyéksi sareng tés bagan, sareng sababaraha indikator sapertos résolusi sareng réproduksi warna lénsa.

RMS tina lensa Rainpoo tec