Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Corporate News

Pasal

Pasal
Kumaha panjang fokus mangaruhan hasil modél 3D

1 、 Bubuka

Pikeun fotografi serong, aya opat adegan anu hésé pisan ngawangun modél 3D:

 

Permukaan anu ngagambarkeun anu teu tiasa ngagambarkeun inpormasi tékstur nyata obyék. Salaku conto, permukaan cai, kaca, daérah ageung gedong permukaan tékstur tunggal.

 

Objék laun-laun. Salaku conto, mobil di parapatan

 

Pamandangan tempat pitunjuk-pitunjuk henteu tiasa dicocogkeun atanapi fitur-point anu cocog ngagaduhan kasalahan ageung, sapertos tangkal sareng rungkun.

 

Wangunan kompléks kerung. Kayaning hansip, base station, munara, kabel, jsb.

Pikeun adegan tipe 1 sareng 2, henteu paduli kumaha ningkatkeun kualitas data aslina, modél 3D moal ningkat ogé.

 

Pikeun adegan tipe 3 sareng tipe 4, dina operasi anu saéstuna, anjeun tiasa ningkatkeun kualitas modél 3D ku ningkatkeun resolusi, tapi tetep gampang pisan kakosongan sareng liang dina modélna, sareng épisiénsi damelna bakal handap pisan.

 

Salaku tambahan kana adegan khusus di luhur, dina prosés modél 3D, anu langkung urang perhatoskeun nyaéta kualitas modél 3D gedong-gedong. Kusabab masalah anu aya hubunganana sareng parameter hiber netepkeun, kaayaan lampu, alat akuisisi data, parangkat lunak modél 3D, sareng anu sanésna, ogé gampang pikeun nyababkeun gedong ieu nunjukkeun: ghosting, gambar, lebur, dislocation, deformasi, adhesion, jsb .

 

Tangtosna, masalah anu disebatkeun di luhur ogé tiasa ditingkatkeun ku modél 3D-modify. Nanging, upami anjeun badé ngalaksanakeun padamelan modél skala ageung, biaya artos sareng waktos bakal ageung pisan.

 

Modél 3D sateuacan modifikasi

 

Modél 3D saatos modifikasi

Salaku pabrik R & D kaméra serong, Rainpoo mikir tina sudut pandang pendataan:

Kumaha mendesain kaméra serong pikeun hasil ningkatkeun kualitas modél 3D tanpa ningkatkeun tumpang tindih rute hiber atanapi jumlah poto?

2, Naon panjangna fokus

Panjang fokus lénsa mangrupikeun parameter anu penting pisan. Éta nangtoskeun ukuran poko dina médiyan pencitraan, anu sami sareng skala obyék sareng gambarna. Nalika ngagunakeun kaméra masih digital (DSC), sénsorna utamina nyaéta CCD sareng CMOS. Nalika DSC dianggo dina hawa -survey, panjang fokus tangtoskeun jarak sampling taneuh (GSD).

Nalika némbak obyék target anu sami dina jarak anu sami, anggo lénsa kalayan panjang fokus anu panjang, gambar obyék ieu ageung, sareng lensa kalayan panjang fokus anu pondok alit.

Panjang fokus nangtukeun ukuran obyék dina gambar, sudut pandang, jero lapangan sareng sudut pandang gambar. Gumantung kana aplikasi, panjang fokus tiasa bénten pisan, mimitian ti sababaraha mm dugi ka sababaraha méter. Umumna, pikeun fotografi hawa, urang milih, urang milih panjang fokus dina kisaran 20mm ~ 100mm.

3 、 Naon ari FOV

Dina lénsa optik, sudut anu dibentuk ku titik tengah lénsa salaku puncak sareng kisaran maksimum gambar obyék anu tiasa nembus lénsa disebut sudut pandangan. Langkung ageung FOV, langkung alit pembesaran optik. Dina istilah, upami obyék target henteu aya dina FOV cahaya anu dipantul atanapi dipancarkeun ku obyék moal lebet kana lensa sareng gambar na moal kabentuk.

4, Panjang fokus & FOV

Pikeun panjang fokus kaméra serong, aya dua salah paham umum:

 

1) Beuki panjang panjang fokus, jangkungna hiber drone jangkung, sareng langkung ageung luasna gambar tiasa nutupan;

2) Beuki lami panjang fokus, beuki gedé area sinyalna sareng langkung luhur efisiensi damel;

Alesan pikeun dua salah paham di luhur nyaéta yén hubungan antara panjang fokus sareng FOV henteu dikenal. Patalina antara dua nyaéta: beuki panjang fokus, beuki leutik FOV; beuki pondok panjang fokus, beuki gedé FOV.

Ku alatan éta, nalika ukuran fisik pigura, résolusi pigura, sareng resolusi data sami, parobihan dina panjang fokus ngan ukur bakal ngarobah jangkungna hiber, sareng daérah anu ditutupan ku gambar henteu robih.

5, Panjang fokus & Kekecapan Gawe

Saatos ngartos hubungan antara panjang fokus sareng FOV, anjeun panginten panginten panjang panjang fokus teu aya pangaruhna kana épisiénsi hiber. Kanggo Ortho-photogrammetry, éta kawilang leres (tegesna, panjang panjang fokus, langkung luhur jangkungna hiber, beuki énergi anu dikonsumsi, pondokna waktos hiber sareng nurunkeun efisiensi damel).

Pikeun fotografi serong, panjang panjang fokus, turunna efisiensi damel.

Lénsa serong tina kaméra umumna ditempatkeun dina sudut 45 °, pikeun mastikeun yén data gambar tina fasad ujung daérah target dikoléksi, jalur hiber kedah dilegaan.

Kusabab lénsa serong dina 45 °, segitiga katuhu isosél bakal dibentuk. Anggap sikep hiber drone henteu diperhatoskeun, sumbu optik utama lénsa serong nembé dicandak ka ujung daérah pangukuran salaku syarat perencanaan rute, maka rute drone ngalegaan jarakna sami sareng jangkungna hiber tina drone .

Janten upami area sinyalna rute henteu robih, daérah damel nyata lénsa panjang fokus pondok langkung ageung tibatan lensa panjang.