Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

WHY RAINPOO

Paparan sinkronisasi

Kunaon kaméra peryogi "kontrol sinkronisasi"

Urang sadayana terang yén nalika hiber, drone bakal masihan sinyal pemicu kana lima lénsa kaméra serong. Lima lensa sacara téoritis kedah kakeunaan dina sinkronisasi absolut, teras ngarékam hiji inpormasi POS sakaligus. Tapi dina prosés operasi anu saéstuna, urang mendakan yén saatos drone ngirimkeun sinyal pemicu, lima lénsa éta henteu tiasa kakeunaan sakaligus. Naha ieu kajantenan?

Saatos hiber, urang bakal mendakan yén total kapasitas poto anu dikumpulkeun ku lénsa anu béda-béda umumna béda. Ieu kusabab nalika nganggo algoritma komprési anu sami, pajeulitna fitur tekstur taneuh mangaruhan ukuran data poto, sareng éta bakal mangaruhan sinkronisasi paparan kaméra.

Fitur tékstur béda

Beuki rumit tékstur fiturna, beuki ageung jumlah data anu kedah direngsekeun ku kaméra, dikompres, sareng nyerat-in., Beuki seueur waktos pikeun ngalengkepan léngkah-léngkah ieu. Upami waktos panyimpenan dugi ka titik kritis, kamera moal tiasa ngaréspon sinyal rana dina waktosna, sareng aksi-aksi paparan.

Upami interval-waktos antara dua eksposur langkung pondok tibatan waktos anu diperyogikeun pikeun kaméra ngalengkepan siklus poto, kamera bakal sono poto-poto sabab éta henteu tiasa ngalengkepan paparan dina waktosna. Kusabab kitu, dina waktos operasi, téknologi kontrol sinkronisasi kaméra kedah dianggo pikeun ngahijikeun aksi-paparan kaméra.

P&P téknologi kontrol sinkronisasi

Sateuacanna kami mendakan yén Saatos AT dina parangkat lunak, error-posisi tina lima lénsa dina hawa kadang-kadang tiasa ageung pisan, sareng bédana posisi antara kaméra leres-leres tiasa ngahontal 60 ~ 100cm!

Nanging, nalika urang diuji di lapangan, urang mendakan yén singkronisasi kaméra masih luhur, sareng résponna pas pisan. Personel P&P bingung pisan, naha kasalahan sareng sikep posisi leyuran AT ageung pisan?

Kanggo milari alesanna, dina awal pamekaran DG4pros, kami nambihan timer timer umpan balik ka kaméra DG4pros pikeun ngarekam bédana waktos antara sinyal pemicu drone sareng paparan kaméra. Sareng diuji dina opat skénario ieu.

 

Adegan A: Warna sareng tékstur anu sami 

 

Adegan A: Warna sareng tékstur anu sami 

 

Adegan C: Warna anu sami, tékstur anu béda 

 

Adegan D: warna sareng tékstur anu béda

Tabel statistik hasil tés

Kacindekan:

Pikeun adegan anu kelirna euyeub, waktos anu dibutuhkeun pikeun kaméra pikeun ngalakukeun itungan Bayer sareng nyerat-in bakal ningkat; Sedengkeun pikeun pamandangan anu seueur garisna, inpormasi frekuensi tinggi gambar teuing, sareng waktos anu diperyogikeun pikeun kaméra pikeun dikomprés ogé bakal ningkat.

Éta tiasa ditingali upami frékuénsi sampling kaméra kirang sareng téksturna saderhana, réspon kaméra saé dina waktosna; tapi nalika frékuénsi sampling kaméra tinggi sareng téktur na rumit, réspon waktos-bédana kaméra bakal ningkat pisan. Sareng nalika frékuénsi nyandak gambar langkung ningkat, kaméra antukna bakal sono poto.

 

Prinsip kendali sinkronisasi kaméra

Salaku réspon tina masalah di luhur, Rainpoo nambihan sistem kontrol umpan balik kana kaméra pikeun ningkatkeun sinkronisasi tina lima lénsa.

 Sistem tiasa ngukur bedana waktos- "T" antara drone ngirimkeun sinyal pemicu sareng waktos paparan unggal lénsa. Upami bédana waktos "T" tina lima lensa aya dina kisaran anu diijinkeun, kami pikir yén lima lensa éta tiasa dianggo sacara sinkron. Upami nilai umpan balik anu tangtu tina lima lénsa langkung ageung tibatan nilai standar, unit kontrol bakal nangtoskeun yén kaméra ngagaduhan ageung-waktos-bedana, sareng dina paparan salajengna, lensa bakal dibales numutkeun bédana, sareng tungtungna lima lénsa bakal kakeunaan sacara sinkron sareng bédana waktos bakal aya dina kisaran standar.

Aplikasi kontrol sinkronisasi dina PPK

Saatos ngendalikeun sinkronisasi kaméra, dina proyek survei sareng pemetaan, PPK tiasa dianggo pikeun ngirangan jumlah titik kontrol. Ayeuna, aya tilu cara konéksi pikeun kaméra serong sareng PPK:

1 Salah sahiji tina lima lénsa numbu ka PPK
2 Kalima lensa nyambung ka PPK
3 Anggo téknologi kontrol sinkronisasi kaméra pikeun nyoco deui nilai rata-rata kana PPK

Masing-masing tina tilu pilihan ngagaduhan kaunggulan sareng karugian:

1 Kauntungannana saderhana, karugianana nyaéta PPK ngan ukur ngagambarkeun posisi spasial hiji-lénsa. Upami lima lénsa henteu disingkronkeun, éta bakal nyababkeun kasalahan posisi lénsa anu sanés kawilang ageung.
2 Kauntungannana ogé saderhana, posisi anu akurat, karugianana nyaéta ngan ukur tiasa sasaran modul diferensial khusus
3 Kauntungannana nyaéta posisi anu akurat, kagunaan tinggi, sareng dukungan pikeun sababaraha jinis modul diferensial. Kalemahanana nyaéta yén pangendali langkung rumit sareng biayana lumayan langkung luhur.

Ayeuna aya drone nganggo papan 100HZ RTK / PPK. Dewan dilengkepan kaméra Ortho pikeun ngahontal 1: 500 peta topografi bebas kontrol-titik, tapi téknologi ieu henteu tiasa ngahontal control-point-free mutlak pikeun fotografi serong. Kusabab kasalahan sinkronisasi tina lima lensa éta sorangan langkung ageung tibatan akurasi posisi diferensial, janten upami teu aya kaméra serong sinkronisasi tinggi, bédana frékuénsi luhur henteu aya artina ……

Ayeuna, cara kontrol ieu nyaéta kontrol pasip, sareng santunan ngan bakal dilakukeun saatos kasalahan sinkronisasi kaméra langkung ageung tibatan ambang logis. Ku alatan éta, pikeun adegan anu robih ageung dina tékstur, pasti bakal aya kasalahan titik individu anu langkung ageung tibatan bangbarung ,. Dina generasi saterusna produk seri Rie, Rainpoo parantos ngembangkeun metode kontrol anyar. Dibandingkeun sareng metoda kontrol ayeuna, akurasi sinkronisasi kaméra tiasa ditingkatkeun ku sahenteuna susunan ukuran gedena sareng ngahontal tingkat ns!