Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Chengdu Rainpoo Technology Co., Ltd.

Corporate News

Pasal

Pasal
Baris R&D tina séri produk Rainpoo

Ngaliwatan pangenalan Kumaha panjang fokus mangaruhan hasil modél 3D, anjeun tiasa gaduh pamahaman awal ngeunaan hubungan antara panjang fokus sareng FOV. Tina setting parameter hiber dugi ka prosés modél 3D, dua parameter ieu salawasna aya tempatna. Janten naon pangaruhna dua parameter ieu dina hasil modél 3D? Dina tulisan ieu, kami bakal ngenalkeun kumaha Rainpoo mendakan hubunganana dina prosés produk R&D, sareng kumaha mendakan kasaimbangan antara kontradiksi antara jangkungna hiber sareng hasil modél 3D.

1 、 Ti D2 dugi ka D3

RIY-D2 mangrupikeun produk anu dikembangkeun khusus pikeun proyek survey cadastral. Éta ogé kaméra serong pangpayunna anu ngadopsi desain turun-handap sareng internal-lénsa. D2 ngagaduhan akurasi modél tinggi sareng kualitas modél anu saé, anu cocog pikeun modél pamandangan kalayan rupa bumi anu rata sareng lantai henteu luhur teuing. Nanging, pikeun panurunan ageung, rupa bumi anu rumit sareng topografi (kalebet garis tegangan tinggi, liang haseup, base station sareng gedong luhur anu sanés), kasalametan hiber tina drone bakal janten masalah ageung.

 

Dina operasi anu saéstuna, sababaraha palanggan henteu ngarencanakeun jangkungna hiber anu saé, anu nyababkeun drone ngagantung garis tegangan tinggi atanapi pencét kana base station; Atanapi sanaos sababaraha drone cekap nguntungkeun ngalangkungan tempat-tempat bahaya, aranjeunna mendakan yén drone caket pisan kana tempat-tempat bahaya nalika aranjeunna mariksa poto hawa .. Bahaya sareng bahaya disumputkeun ieu sering nyababkeun karugian harta ageung pikeun konsumén.

Stasion pangkalan nunjukkeun dina poto, anjeun tiasa ningali éta caket pisan sareng drone, sigana bakal pencét Kusabab kitu, seueur nasabah parantos masihan bongbolongan ka kami: Naha kaméra serong panjang fokus tiasa dirancang pikeun jangkungna hiber drone langkung luhur sareng ngajantenkeun hiber langkung aman? Dumasar kana kabutuhan pelanggan, dumasar kana D2, kami parantos ngembangkeun versi panjang fokus panjang anu dingaranan RIY-D3. Dibandingkeun sareng D2, dina resolusi anu sami, D3 tiasa ningkatkeun jangkungna hiber tina drone sakitar 60%.

Salila R&D of D3, urang teras percanten yén panjang fokus anu langkung panjang tiasa gaduh jangkungna hiber anu langkung luhur, kualitas modél anu langkung saé sareng akurasi anu langkung luhur. Tapi saatos damel anu saéstuna, urang mendakan yén éta henteu sapertos anu diarepkeun, dibandingkeun sareng D2, modél 3D anu diwangun ku D3 kawilang tapis, sareng épisiénsi damelna rada handap.

Nami Riy-D2 / D3
Beurat 850g
Diménsi 190 * 180 * 88mm
Jinis sénsor APS-C
CMOS ukuranana 23.5mm × 15.6mm
Ukuran fisik piksel 3.9um
Total piksel 120MP
Interval waktos paparan Mininum 1s
Modeu eksposur kaméra Exposure Issoricic / Isometric
panjang fokus 20mm / 35mm pikeun D235mm / 50mm pikeun D3
Sasayogian tanaga Pasokan seragam (Kakuatan ku drone)
kapasitas mémori 320G
Unduhan data spped ≥70M / s
Suhu damel -10 ° C ~ + 40 ° C
Ngamutahirkeun firmware Gratis
Laju IP IP 43

2, Patalina antara panjang fokus sareng kualitas modél

Patalina antara panjang fokus sareng kualitas modél henteu gampang pikeun kaseueuran palanggan ngartos, bahkan seueur pabrik kaméra serong sacara salah yakin yén lensa panjang fokus panjang tiasa ngabantosan kualitas modél.

 Kaayaan anu sabenerna di dieu nyaéta: dina premis yén parameter sanésna sami, pikeun fasad gedong, langkung lami panjang fokus, beuki parah kasaruaan modél. Naon hubungan logis anu aya di dieu?

Dina artistik terakhir Kumaha panjang fokus mangaruhan hasil modél 3D kami parantos nyebatkeun yén:

Dina premis yén parameter sanésna sami, panjang fokus ngan ukur bakal mangaruhan jangkungna hiber. Sakumaha ditembongkeun dina gambar di luhur, aya dua lensa fokus anu béda, beureum nunjukkeun lénsa fokus anu panjang, sareng biru nunjukkeun lénsa fokus pondok. Sudut maksimum dibentuk ku lensa fokus panjang sareng témbok α, sareng sudut maksimum anu dibentuk ku lensa fokus pondok sareng témbok na β. Jelas:

Naon hartosna "sudut" ieu? Langkung ageung sudutna antara ujung FOV lénsa sareng témbok, langkung caket lénsa relatif ka témbok. Nalika ngumpulkeun inpormasi ngeunaan ngawangun fasad, lénsa fokus pondok tiasa ngumpulkeun inpormasi témbok sacara langkung horisontal, sareng modél 3D dumasar kana éta tiasa langkung ngeunteung tekstur fasad. Ku alatan éta, pikeun adegan kalayan fasad, langkung pondok panjang fokus lensa, langkung seueur inpormasi fasad anu dikumpulkeun sareng kualitas modél langkung saé.

 

Pikeun gedong anu aya atap, dina kaayaan résolusi taneuh anu sami, beuki panjang panjang lensa, jangkungna jangkungna hiber drone, bintik-bintik buta dina handapeun permukaan, maka bakal goréng kualitas modélna. Janten dina skenario ieu, D3 kalayan lensa panjang fokus langkung panjang henteu tiasa bersaing sareng D2 kalayan lensa panjang fokus anu langkung pondok.

3, Kontradiksi antara jangkungna hiber tina drone sareng kualitas modél 3D

Numutkeun kana sambungan logika tina panjang fokus sareng kualitas modélna, upami panjang fokus lensa na cekap cekap sareng sudut FOV cekap ageung, teu kedah kaméra multi-lensa pisan. Lénsa super sudut lega (lensa panon-panon) tiasa ngumpulkeun inpormasi sadayana arah. Sakumaha ditémbongkeun di handap ieu:

 

Naha henteu saé rarancang panjang fokus lensa sakumaha pondok-gancangna?

Henteu kakantun masalah distorsi ageung disababkeun ku panjang fokus ultra-pondok. Upami panjang fokus lensa ortho kaméra serong dirancang janten 10mm sareng data dikumpulkeun dina résolusi 2cm, jangkungna hiber tina drone ngan ukur 51 méter.

 Jelas, upami drone dilengkepan kaméra serong anu dirancang ku cara kieu pikeun ngalakukeun padamelan, éta pasti bakal bahaya.

PS: Sanaos lénsa ultra-lega-sudut gaduh panggunaan terbatas pidangan dina modél fotografi serong, éta ngagaduhan hartos praktis pikeun modél Lidar. Sateuacanna, hiji perusahaan Lidar anu kawéntar parantos komunikasi sareng kami, ngarepkeun kami mendesain kaméra hawa lénsa sudut lega, dipasang sareng Lidar, pikeun interpretasi obyék taneuh sareng kumpulan tékstur.

4 、 Ti D3 dugi ka DG3

P&P D3 ngajantenkeun kami sadar yén pikeun fotografi serong, panjang fokus moal tiasa monoton panjang atanapi pondok. Panjangna caket hubunganana sareng kualitas modél, épisiénsi damel, sareng jangkungna hiber. Janten dina lensa R&D, patarosan anu mimiti diperhatoskeun nyaéta: kumaha nyetél panjang fokus lensa?

Sanaos fokus anu pondok ngagaduhan kualitas modél anu saé, tapi jangkungna hiber kirang, éta henteu aman pikeun hiber drone. Dina urutan pikeun mastikeun kasalametan drone, panjang fokus kedah dirarancang langkung lami, tapi panjang fokus anu langkung lami bakal mangaruhan épisiénsi damel sareng kualitas modél. Aya kontradiksi anu tangtu antara jangkungna hiber sareng kualitas modél 3D. Urang kedah milari kompromi antara kontradiksi ieu.

Janten saatos D3, dumasar kana pertimbangan komprehensif kami ngeunaan faktor kontradiktif ieu, kami parantos ngembangkeun kaméra serong DG3. DG3 tumut kana kualitas modél 3D pikeun D2 sareng jangkungna hiber D3, bari ogé nambihan sistem panyebaran panas sareng pembuangan debu, janten éta ogé tiasa dianggo dina drone jangjang tetep atanapi VTOL. DG3 mangrupikeun kaméra serong paling populér pikeun Rainpoo, éta ogé kaméra serong anu paling sering dianggo dina pasaran.

Nami Riy-DG3
Beurat 650g
Diménsi 170 * 160 * 80mm
Jinis sénsor APS-C
Ukuran CCD 23.5mm × 15.6mm
Ukuran fisik piksel 3.9um
Total piksel 120MP
Interval waktos paparan Mininum 0,8s
Modeu eksposur kaméra Exposure Issoricic / Isometric
panjang fokus 28mm / 40mm
Sasayogian tanaga Pasokan seragam (Kakuatan ku drone)
kapasitas mémori 320 / 640G
Unduhan data spped ≥80M / s
Suhu damel -10 ° C ~ + 40 ° C
Ngamutahirkeun firmware Gratis
Laju IP IP 43

5 、 Ti DG3 dugi ka DG3Pros

RIY-Pro séri kaméra serong tiasa ngahontal kualitas modél anu langkung saé. Janten desain khusus naon anu Pro gaduh dina tata lénsa sareng setting panjang fokus? Dina masalah ieu, kami bakal neraskeun ngenalkeun desain-logika balik parameter Naros.

6, sudut lénsa serong sareng kualitas modél

Eusi anu sateuacanna nyebatkeun pandangan sapertos kitu: langkung pondok panjang fokus, langkung ageung sudut pandangna, inpormasi fasad langkung gedong tiasa dikumpulkeun, sareng langkung saé kualitas modélna.

 Salian ti netepkeun panjang fokus anu wajar, tangtosna, urang ogé tiasa nganggo cara anu sanés pikeun ningkatkeun pangaruh modél: langsung ningkatkeun sudut lénsa serong, anu ogé tiasa ngumpulkeun inpormasi fasad anu langkung seueur.

 

Tapi nyatana, sanaos netepkeun sudut serong anu langkung ageung tiasa ningkatkeun kualitas modél, aya ogé dua efek samping:

 

1: Efisiensi damel bakal ngirangan. Kalayan paningkatan sudut serong, ékspansi luar rute penerbangan ogé bakal ningkat pisan. Nalika sudut serong ngaleuwihan 45 °, épisiénsi hiber bakal lungsur langsing.

Salaku conto, kaméra udara profesional Leica RCD30, sudut serongna ngan ukur 30 °, salah sahiji alesan pikeun desain ieu nyaéta pikeun ningkatkeun épisiénsi kerja.

2: Upami sudut serong ageung teuing, sinar panonpoé bakal gampang lebet kana kaméra, ngabalukarkeun sorotan (utamina dina enjing sareng siang dinten anu halimun). Kaméra serong Rainpoo mangrupikeun anu pangpayunna nyoko kana desain lénsa internal. Desain ieu sami sareng nambihan tiung kana lénsa pikeun nyegah tina kapangaruhan sinar panonpoé serong.

Hususna pikeun drone leutik, sacara umum, sikap hiberna rada goréng. Saatos sudut serong lénsa sareng sikap drone ditumpukeun, lampu sesat tiasa sacara gampang lebet kana kaméra, langkungna nguatkeun masalah sorotan.

7, Rute tumpang tindih sareng kualitas modél

Numutkeun pangalaman, pikeun mastikeun kualitas modél, pikeun obyék naon waé di luar angkasa, langkung saé pikeun nutupan inpormasi tekstur tina lima kelompok lénsa nalika hiber.

 Ieu gampang kahartos. Salaku conto, upami urang hoyong ngawangun modél 3D wangunan kuno, kualitas modél hiber bunderan kedah langkung saé tibatan kualitas nyandak gambar sababaraha dina opat sisi.

Langkung seueur gambar anu katutup, langkung seueur inpormasi spatial sareng tékstur anu dikandungna, sareng langkung saé kualitas modél na. Ieu hartos rute penerbangan tumpang tindih pikeun miring miring.

Gelar tumpang tindih mangrupikeun salah sahiji faktor konci anu nangtoskeun kualitas modél 3D. Dina adegan umum fotografi serong, tingkat tumpang tindihna lolobana 80% pos sareng 70% ka gigir (data saleresna kaleungitan).

Nyatana, pastina langkung saé gaduh tingkat tumpang tindih anu sami pikeun gigir, tapi tindihna teuing ka sisi bakal nyirorot nyirorot efisiensi hiber (khususna pikeun drone jangjang tetep), janten dumasar kana épisiénsi, tindih sisi umum bakal langkung handap pos tumpang tindih.

 

Tip: Mertimbangkeun efisiensi damel, gelar tumpang tindih henteu saluhur mungkin. Saatos ngalangkungan "standar" tangtu, ningkatkeun gelar tumpang tindih pangaruhna terbatas dina modél 3D. Numutkeun kana tanggapan ékspérimén kami, sakapeung ningkatkeun tumpang tindih saleresna bakal ngirangan kualitas modél. Salaku conto, pikeun adegan modél résolusi 3 ~ 5cm, kualitas modél darajat tumpang tindih anu langkung handap sakapeung langkung saé tibatan gelar tumpang tindih anu langkung luhur.

8 、 Bedana tumpang tindih téoritis sareng tindih aktual

Sateuacan hiber, kami netepkeun 80% pos sareng 70% pasisi tumpang tindih, anu ngan ukur tumpang tindih téoritis. Dina hiber, drone bakal kapangaruhan ku aliran udara,sareng parobihan parobihan bakal nyababkeun tumpang tindihna saleresna kirang ti tindih teoritis.

Sacara umum, naha éta mangrupikeun drone multi-rotor atanapi tetep-jangjang, anu goréng tina sikap hiber, langkung goréng kualitas modél 3D. Kusabab drone multi-rotor atanapi wing-wing langkung alit langkung alit dina beurat sareng ukuranana langkung alit, éta rentan gangguan ti aliran udara éksternal. Sikep hiber aranjeunna umumna henteu saé tibatan medium / ageung multi-rotor atanapi drone jangjang tetep, hasilna gelar tumpang tindih dina sababaraha daérah darat tangtu henteu cekap, anu pamustunganana mangaruhan kualitas modél.

9 iff Kasesahan dina modél 3D gedong luhur

Nalika jangkungna gedong naék, kasusah modél 3D bakal ningkat. Salah sahijina nyaéta gedong bertingkat bakal ningkatkeun résiko hiber drone, sareng anu kadua nyaéta nalika jangkungna gedong naék, tumpang tindihna bagian-bagian naékna turun pisan, ngahasilkeun kualitas modél 3D anu goréng.

1 Pangaruh Ngaronjatkeun Tumpang tindih dina 3D Kualitas Modél Gedong Bertingkat Tinggi

Pikeun masalah di luhur, seueur nasabah anu berpengalaman parantos mendakan jalan kaluarna: tingkatkeun tingkat tindihna. Mémang, ku ningkatna tingkat tumpang tindihna, pangaruh modél bakal ningkat pisan. Ieu mangrupikeun perbandingan tina percobaan anu kami lakukeun:

Ngaliwatan perbandingan di luhur, urang bakal mendakan yén: kanaékan tingkat tumpang tindihna henteu saeutik pangaruhna kana kualitas modél gedong handap handap; tapi boga pangaruh hébat kana kualitas modél gedong luhur.

Nanging, nalika tingkat tumpang tindihna nambahan, jumlah poto hawa bakal ningkat, sareng waktos kanggo ngolah data ogé bakal ningkat.

2 Pangaruh tina panjang fokus asup 3D Kualitas Modél Gedong Bertingkat Tinggi

Kami parantos nyimpulkeun sapertos kieu:Pikeun wangunan fasad 3D adegan modél, beuki panjang panjang fokus, goréng modélna kualitas. Nanging, pikeun modél 3D daérah anu naék luhur, panjang fokus anu langkung panjang diperyogikeun pikeun mastikeun kualitas modélna. Sakumaha ditémbongkeun di handap ieu:

Dina kaayaan résolusi anu sami sareng gelar tumpang tindih, lensa panjang fokus tiasa mastikeun gelar tumpang tindihna hateup sareng jangkungna hiber anu cekap pikeun ngahontal kualitas modél anu langkung saé pikeun gedong bertingkat.

Salaku conto, nalika kaméra serong DG4pros digunakeun pikeun ngalakukeun modél 3D pikeun gedong luhur, henteu ngan ukur tiasa ngahontal kualitas modél anu saé, tapi akurasi masih tiasa ngahontal 1: 500 syarat survey kadaster, anu mangrupikeun kaunggulan pikeun fokus panjang lénsa panjang.

Kasus: Kasus kasuksésan fotografi serong

10 、 RIY-Pro séri kaméra serong

Pikeun ngahontal kualitas modél anu langkung saé, dina dasar resolusi anu sami, perlu mastikeun tumpang tindihna sareng lapangan anu lega. Pikeun daérah anu bénten-béntenna rupa bumi ageung atanapi gedong naék, panjang fokus dina lensa ogé faktor penting anu mangaruhan kualitas modél. Dumasar kana prinsip di luhur, séri kaméra serelek Rainpoo RIY-Pros parantos ngadamel tilu optimasi ieu dina lénsa:

1 Ngarobih tata ruang lenses

Kanggo kaméra ser serinya Pro, perasaan anu paling intuitif nyaéta bentukna robih tina buleud kana kotak. Alesan anu paling langsung pikeun parobahan ieu nyaéta yén tata lénsa parantos robih.

Kauntungannana perenah ieu nyaéta ukuran kaméra tiasa didesain janten langkung alit sareng beuratna tiasa langkung enteng. Nanging, perenah ieu bakal ngahasilkeun tingkat tumpang tindihna lensa serong kénca sareng katuhu anu langkung handap tina sudut pandang payun, tengah, sareng tukang: nyaéta, area kalangkang A langkung alit tibatan daérah kalangkang B.

Sakumaha anu parantos kami sebatkeun sateuacanna, pikeun ningkatkeun efisiensi hiber, tumpang tindihna gigir umumna langkung alit tibatan tindih judul, sareng "tata perenah sekitar" ieu salajengna bakal ngirangan tindih sisi, naha modél 3D gurat bakal langkung goréng tibatan judul 3D modél.

Janten kanggo séri RIY-Pro, Rainpoo ngarobih tata lénsa janten: tata ruang paralel. Sakumaha ditémbongkeun di handap ieu:

Tata perenah ieu bakalan ngorbankeun bagian tina bentuk sareng beuratna, tapi kaunggulanana nyaéta éta tiasa mastikeun sisipna cekap tumpang tindih sareng ngahontal kualitas modél anu langkung saé. Dina perencanaan hiber anu saleresna, RIY-Pro bahkan tiasa ngirangan sababaraha tindihan sisi pikeun ningkatkeun éfisiénsi hiber.

2 Saluyukeun sudut anu serong lenses

Kauntungannana "tata ruang paralel" nyaéta henteu ngan ukur mastikeun tumpang tindihna anu cekap, tapi ogé ningkatkeun sisi FOV sareng tiasa ngempelkeun inpormasi tékstur langkung gedong.

Dina dasar ieu, urang ogé ningkatkeun panjang fokus lénsa serong sahingga ujung handapeunana pas sareng ujung handap tata perenah "lingkung sakuliling" saméméhna, satuluyna ningkatkeun pandangan sisi sudut, sapertos anu dipidangkeun dina gambar ieu:

Kauntungannana perenah ieu nyaéta yén sanajan sudut lénsa serong dirobih, éta henteu mangaruhan épisiénsi hiber. Sareng saatos FOV lénsa sisi ningkat pisan, langkung seueur data inpormasi fasad tiasa dikumpulkeun, sareng kualitas modél tangtosna ditingkatkeun.

Percobaan anu kontras ogé nunjukkeun yén, dibandingkeun sareng tata tradisional lénsa, tata titi séri Pro tiasa leres-leres ningkatkeun kualitas gigir modél 3D.

Kénca nyaéta modél 3D anu diwangun ku kaméra perenah tradisional, sareng anu katuhu nyaéta modél 3D anu diwangun ku kaméra Naros.

3 Ningkatkeun panjang fokus dina lénsa serong

 

Lénsa kaméra serong RIY-Pro dirobih tina "tata letak sakuliling" tradisional janten "tata letak paralel", sareng babandingan résolusi caket-titik ka resolusi titik-jauh poto anu dicandak ku lensa serong ogé bakal ningkat.

 

Dina urutan pikeun mastikeun yén babandingan henteu ngaleuwihan nilai kritis, Pro lénsa serong panjang fokus ningkat ku 5% ~ 8% ti sateuacan.

Nami Riy-DG3 Naros
Beurat 710g
Diménsi 130 * 142 * 99.5mm
Jinis sénsor APS-C
Ukuran CCD 23.5mm × 15.6mm
Ukuran fisik piksel 3.9um
Total piksel 120MP
Interval waktos paparan Mininum 0,8s
Modeu eksposur kaméra Exposure Issoricic / Isometric
panjang fokus 28mm / 43mm
Sasayogian tanaga Pasokan seragam (Kakuatan ku drone)
kapasitas mémori 640G
Unduhan data spped ≥80M / s
Suhu damel -10 ° C ~ + 40 ° C
Ngamutahirkeun firmware Gratis
Laju IP IP 43

Sateuacanna :

Teras:

Balik deui